Utilă pentru a-i învăța pe bebeluși cuvinte noi, cartea prezintă zece legume – câte o imagine pe fiecare pagină. Este cartonată integral, ușor de apucat și rezistentă la răsfoire.
Cărticelele cu culori contrastante stârnesc interesul bebelușilor și sunt mai atenți la imaginile cu fructe și legume. Dacă e la vârsta la care poate apuca și manevra obiecte, lasă-l să exploreze cartea ca obiect și să o ronțăie - buretele moale și colțurile rotunjite sunt perfecte pentru asta
O metodă excelentă să îl ajuți pe bebe să se familiarizeze cu legumele este printr-o planșă educativă pe care o poți agăța în camera lui. Găsești planșe la orice librărie sau le poți printa chiar tu.
Pachetele de carduri cu fructe și legume îți oferă multe variante de jocuri și interacțiune. Cutia conține 50 de carduri cu fructe și legume (perechi exterior + interior), denumiri bilingve (română / engleză) și pictograme pentru sortare facilă și clasificare. Cărțile de joc Montessori ajută copilul să își îmbunătățească capacitatea de concentrare, atenția, logica și să își antreneze memoria, perspicacitatea și motricitatea fină. În același timp, micuțul își va dezvolta limbajul și va exersa limba engleză.
Cărțile cu ferestre sunt printre preferatele copiilor curioși care vor să afle De ce? Răsfoind cartea, copiii vor afla de ce trebuie să mânânce și să bea, vor face cunoștință cu principalele gusturi: dulce, acru, sărat și amar. Legumele cresc în pământ, fructele în pomi sau arbuști, brânza se face din lapte, iar ouăle provin de la găini.
A venit toamna. Suflă un vânt puternic. Vântul ridică în aer semințele florilor și le poartă pe tot întinsul pământului. Una dintre seminte e tare măruntă, mai mică decat toate celelalte. Va putea să țină pasul cu ele? Și încotro, oare, se duc toate? Eric Carle este unul dintre cei mai iubiți autori de cărți pentru copii, iar poveștile sale reușesc să farmece atât copiii, cât și părinții. O carte perfectă pentru toamnă și pentru povestea complexă a apariției și dezvoltării vieții.
La vârsta asta puștii iubesc puzzle-urile. De altfel, puzzle-urile îl învață să găsească strategiile potrivite pentru a-și atinge obiectivul, să testeze diferite soluții până o găsește pe cea potrivită și, în cazul în carea lucrează alături de ali copii, să coopereze pentru a rezolva cu succes sarcina.
Cutia conține carte de 16 pagini și 8 puzzle-uri cu fructe și legume.
Ce sunt pastele? Cum se face pâinea? De unde ne vine laptele? Află răspunsurile în această carte încântătoare şi distrează-te cu testele şi jocurile pe care le vei găsi aici
Ce ar alege copilul tău între un fruct zemos și sănătos și un biscuit dulce? Fructele se iau la întrecere pentru câștigarea apetitului piticilor. Ele se prezintă și vor ca voi să decideți „Cine este cel mai bun”. Să fie Cireșele, cele mai bune prietene din livadă? Sau Muresteață, super gustos și fără sâmburi? Cu un text simplu și dialoguri scurte, cartea îi ajută pe cei mici să înțeleagă rolul fructelor pentru o creștere sănătoasă.
Cum crește grădina mea? se întreabă Sofia, o fetiță care locuiește la oraș, dar care își petrece toate vacanțele la țară, la bunici. Aceștia au o grădină minunată, în care se fac tot felul de legume. Anul acesta, Sofia a primit în dar unelte potrivite pentru ea și își va face propria grădină de legume. Bunicii o învață tot ce trebuie să știe un bun grădinar. Trebuie să te gândești la tot, să plivești buruienile, să aerisești solul și să ocrotești vietățile folositoare. Odată cu trecerea anotimpurilor, Sofia descoperă tainele plantelor și nebănuitele secrete ale vieții de sub pământ.
E o joacă de copil să faci rețete la cuptor, iar cu rețetele favorite ale lui Conni totul merge de două ori mai ușor! Ea vă arată cât de repede puteți prepara o prăjitură cu cremă de budincă, niște florentine cu ciocolată sau crumble cu vișine, gofre fierbinți, pâine și chifle. E super distractiv să pui telul la treabă și să testezi rețete noi! Cartea conține 65 de rețete pentru cuptor – torturi pentru cei pofticioși, dulciuri mai mici, dar și gustări sărate, cu multe fotografii pas cu pas, pentru ca totul să meargă strună.
Ca orice copil, Conni adoră să mănânce clătite, pizza sau paste cu diferite sosuri. Ea și-a adunat în această carte rețetele preferate pentru ca și cei mici să poată participa la prepararea bunătăților. Urmărind sfaturile lui Conni, copiii pot deveni părtași la pregătirea preparatelor preferate. Majoritatea adoră să-și petreacă timpul în bucătărie amestecând, răzuind, dar mai ales gustând bunătățile culinare pregătite. Cartea conține 70 de rețete ușor de pregătit, conținând preparate pentru micul dejun, prânz sau petreceri pentru copii.
Să reduci cantitatea de deșeuri pentru planetă, pentru sănătatea ta, pentru buzunarul tău, acum este momentul! Cum să începi? Urmând pașii propuși de Jérémie și Bénédicte. Această carte reprezintă un bilet de călătorie și un ghid practic care te va ajuta să-ți atingi obiectivul. Cu umor și autoironie, autorii îți propun un plan de acțiune detaliat și un set de 10 provocări pentru a începe programul. Bazându-se pe cunoștințele lor de ecologie, autorii propun zeci de sfaturi și alternative simple pentru viața de zi cu zi: cumpărături, bucătărie, curățenie, mobilier, igienă personală, cometice, îmbrăcăminte, grădină, bricolaj, sărbători... Ce vei câștiga: vei reduce amprenta ecologică a familiei tale, vei consuma mai puține substanțe toxice și vei avea economii în buzunar.
Ce avem la cină? părea o întrebare simplă până când jurnalistul și detectivul alimentar Michael Pollan a început să investigheze dincolo de aparențe. Cu ajutorul unui format inteligent și convingător, a informațiilor actualizate, a unui număr mare de fotografii, grafice și elemente vizuale, precum și postfeței și sfaturilor de la final, Dilema omnivorului servește drept mesaj îndrăzneț pentru generația care are cea mai mare nevoie de el: este timpul să preluăm controlul asupra obiceiurilor alimentare ale națiunii – și totul începe cu tine. Dilema omnivorului este o carte revoluţionară şi foarte premiată, care ne-a schimbat fundamental modul în care privim mâncarea. Iată o adaptare edificatoare pentru tinerii cititori, care pune accent pe consecinţele pe care le au alegerile lor alimentare asupra sănătăţii personale și globale.
citeȘte in continuare